
söndag 25 januari 2009
Vasaloppet fortsätter
Tänk att en vätska som stått i en plasthink i nästan fem månader kan smaka så gott. 1,5 meter från toaletten har blåbärsvinet alltså jäst och frodats, och antagit en underbar färg och smakrik karaktär. Efter de senaste motgångarna i vintillverkningen känns det bra att ha producerat någonting som kan angränsa till etiketten drickbart.
I fredags tappade jag om vinet och tillsatte jässtopp, vilket betyder att jag borde skaka ur kolsyran och blanda i klarningsmedel i kväll. På topplistan över de tråkigaste stegen i processen hamnar nog detta tämligen högt. Därför är risken stor att jag istället ägnar kvällen åt chipsfrosseri och fotbollstittande.

Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
4 kommentarer:
Men låt oss då åka till dalarna och göra vasaloppet än mer intressant?! =) vi smäller upp bord med jämna intervaller, serverar din "blåbärssoppa" å bara följer utvecklingen...
Den här bloggen slår ju Carolas blogg på VK med hästlängder, varför tipsade inte Rolf mig om den här?! Nej då istället måste man gå bakvägen å höra de från sambon...suck. Men men över till nånting helt annat lärarstudent, med inriktning hemkunskap (kanske) så du kan stirra in i jäströrets behagliga värld å försvinna i "ploppandet" hela dagarna lång. Ja om du nu undrar så har jag läst alla bloggarna i sträck så du får ursäkta om jag missat nånting eller låter helt borta, för de är mycket att ta in...MYCKET!!
MVH
Kul att du hittat hit Martin! Kanske jag ska bli hemkunskapslärare och bara lära ut hur ungdomarna gör eget vin... inget annat. En vecka, sen sparken :)
De är ju ingen fara om du får sparken efter en vecka. Du kan ju allt!! ;-)
Skicka en kommentar