fredag 20 mars 2009

Läsarsatsen – er nappflaska i den procentuella bloggosfären

Jag tackar ödmjukast för alla fantastiska förslag på jäsbara företeelser. Det som ni kom fram till under den senaste brainstormingen var:

- Chili
- Älggräs
- Smakessens för kolsyrade drycker
- Koda
- Ananas
- Banan
- Tårta

I ett äldre inlägg upptäckte jag också att någon föreslagit ICA:s sweet chilisås, vilket torde vara möjligt att jäsa tack vare avsaknaden av konserveringsmedel. Det bäddar alltså för ett mer exotiskt och festligare sätt att dinera grillad kyckling på. Övriga förslag på ingredienser var snus, torrkött, hjortron, älgfekalier och choklad. Jag måste säga att jag är sugen på att kasta ner allt i en hink och vänta med spända och öppna sinnen, men även jag har tyvärr vissa begränsningar.

Av alla förslag måste jag säga att tårta blev en favorit. Tänk att servera en 14 procentig och likörliknande sörja till efterrätten, med smak av tårta. Vilken succé! Bara tanken av att jäsa en tårta är svindlande och för mig irriterat eggande.

Så vad kommer då läsarsatsen att bestå av? Det är ju inte riktigt säsong för vare sig älggräs eller koda, vilket tyvärr begränsar oss litegrann. Efter otaliga konferenser med mig själv, kom jag fram till följande:

- Istället för koda används ”tjärtabletter”. Jag hoppas att Terva Leijonas ökända pastiller inte innehåller konserveringsmedel och gör i så fall ett avkok på chili och tjärpastiller.
- Juice av ananas (och möjligtvis banan).
- Kanske några droppar essens (vilken smak?) om de inte innehåller konserveringsmedel.

Kom ihåg att detta är er skapelse, er tröst i en slaskrik vårvardag, er utvecklingsbara gunstling som ska ståta i en välprydd butelj närmare sommaren. Så vad tror ni?

10 kommentarer:

Anonym sa...

Om du gör en sats av älggräs till sommaren så lovar jag att plocka massor med blommor åt dig att använda. :-)

Anton sa...

Låter bra. Inte för att jag vet hur man gör, men det löser sig. Jag tar mig an de flesta jäsande utmaningar.

Anonym sa...

Men vilken sorts tårta ska du smaksätta med? Mitt förslag är en klassisk Lingonspats tårta.

Anonym sa...

Fick för mig att du fyller år snart när jag läste om tårta. Googlade då på anton lidgren birthday, och vad hittar jag först, om inte din fantastiska hemsida från när du var 13 år. Den har verkligen allt..... Men jag gillar Modo loggan!! :) Vi var borta ikväll och kommer hem till ett kaos, grannens lägenhet har brunnit, han tog tydligen in en engångsgrill och for hemifrån!! Va i helvete bor man på för jävla ställe där man kan vara så jävla dum???? Läs vk och observera det lysande köks-fönstret till vänster.... vi är inte klimatsmarta här......haha

Anton sa...

Haha... Vilket grillparty! Synd bara att ni missade det. Luktar det inte rök? Det gjorde det när pizzamaffian i Holmsund slog till hos oss.

Apropå hemsidan är den grym! Har till och med bloggat om mästerverket tidigare.

Anonym sa...

Vi ska nog kunna klura ut hur... Allt ordnar sig.

Simon sa...

Själv uppfann jag mig en drink när jag bevistade vårt ostligaste grannland, närmligen Terva Leijona Tea, som består av tjärtabletter som löses upp i varm vodka. Serveras i det kärl som finns tillgängligt, må det vara en blommig kaffekopp från mormors servis, en vattenkokare eller en tvålkopp.

Ja ja jo just det, Finsk Sommarsoppa, på tal om Soumalaisen Viina; den består av Koskenkorva i en blommig tallrik.

Men det var ju jäsningstips du ville ha, gamle ven. Det kan jag inte hjälpa dig med. Men trevlig blogg, verkligen!

Hej Anton förresten!

Anton sa...

Nämen hej Simon.. Vilket celebert besök! Trevliga och vardagsnära drinktips kommer du också med. Det gillas skarpt.. Blev nästan lite småsugen på Terva Leijona Tea.

Jan Bananberg sa...

Jag slår ett slag för ananas, tror att det skulle sitta fint och om inte det ge en otroligt fin färg!

När det gäller tårta så måste det ju bli en frukttåtra och inget annat. ;)

Vill även tacka för en välskriven blogg!

Din kamrat i mikroorganismernas värld Bananberg.

Anton sa...

Jag tror också att ananas skulle smaka mumma, så till vida det inte fräter upp tungan.

Jag tackar och bockar för berömmet Bananberg!