Eftersom jag hade kvar lite jäst från ingefärsvinet begav jag mig till affären för att inhandla lite trevligt jäsmaterial. Efter ingående studier av innehållsförteckningar föll valet på en tranbärssaft fri från konserveringsmedel och några slumpmässigt valda lättdrycker.

- Brunneby tranbärssaft, 5 dl
- Jokk bärdryck, lingon 2,5 dl
- Kiviks lättdryck, hallon & persika, 2 dl
- Kiviks lättdryck, blåbär & lime, 2 dl
- Willys lättdryck, kaktus & lime 2 dl (Hade inte tänkt ta med den här, men i kreativitetens rus hällde den i sig själv.)
- 100 g socker
- Jäst (med jästnärsalt)

Denna gång blev det ett enkelt tillvägagångssätt: Steriliserade all utrustning (som man alltid ska göra), hällde i alla ”safter” och det upplösta sockret. Fyllde sedan på med vatten nästan upp till femliterssträcket och när temperaturen på saften var ca 21 grader strödde jag i jästen. Detta gav ett oechslevärde på 58, vilket kommer att ge en aptitlig och pubertal alkosaft på ungefär 7 %.
Lyckat vinmakeri och väl godkänd tenta firar jag med 300 gram cream cheese-chips och ett avsnitt Generation Kill. Inget går upp emot ett lätt illamående efter en djupknaprande chipsfrossa (två veckor sen sist). Nu jävlar!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar