
- Brunneby tranbärssaft, 5 dl
- Jokk bärdryck, lingon 2,5 dl
- Kiviks lättdryck, hallon & persika, 2 dl
- Kiviks lättdryck, blåbär & lime, 2 dl
- Willys lättdryck, kaktus & lime 2 dl (Hade inte tänkt ta med den här, men i kreativitetens rus hällde den i sig själv.)
- 100 g socker
- Jäst (med jästnärsalt)
Denna gång blev det ett enkelt tillvägagångssätt: Steriliserade all utrustning (som man alltid ska göra), hällde i alla ”safter” och det upplösta sockret. Fyllde sedan på med vatten nästan upp till femliterssträcket och när temperaturen på saften var ca 21 grader strödde jag i jästen. Detta gav ett oechslevärde på 58, vilket kommer att ge en aptitlig och pubertal alkosaft på ungefär 7 %.Lyckat vinmakeri och väl godkänd tenta firar jag med 300 gram cream cheese-chips och ett avsnitt Generation Kill. Inget går upp emot ett lätt illamående efter en djupknaprande chipsfrossa (två veckor sen sist). Nu jävlar!

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar