torsdag 17 september 2009

Ett isglassvin i tiden

Ni minns väl sommarens högriskprojekt? 1,5 liter isglass-gegga mynnade så småningom (efter en misslyckad omtappning) ut i endast tre små flaskor. I går fick Henriks smaklökar förmånen att bekanta sig med denna pikanta skapelse.


- Nå, vad tycker du? undrade jag ivrigt.
- Det smakar… mineraler. Jag tänker på mossa och stenar… och jord, svarade Henrik och tittade misstänksamt på glaset och dess brun-rosa nyans.


Mossa, mineraler och stenar känns ju väldigt naturligt och jordnära. Med lite fruktbar fantasi skulle vi kunna säga att jag bryggt ett organiskt och ekologiskt vin, i enlighet med nutidens rakryggade ideal.

1 kommentar:

Olle sa...

Mmm.. lite proggigt vin kanske? Träd, gräs och stenar? ..måste få smaka.. nu är rallyapan uppdaterad igen.. sent om cider..