Att vara jäsningsfri i sex dagar börjar framkalla vissa olustighetskänslor i mig. Det taktfasta ploppandet i jäsröret förmedlar, som tidigare sagts, en gemytlig och levande känsla i hela lägenheten. Jag låter det vara osagt om detta är argumentet till att många låter livsmedel mögla i kylskåpet och odlar svamp mellan tårna, men levande skapelser som exempelvis en jäsande vinsats skänker definitivt ett visst lugn och en konstant känsla av sällskap. Därför kommer jag snart dra i gång tre satser: blåbär/lime, hallon/persika och slutligen en mer experimentell variant. Den sistnämna kommer att bo i en 1,5 liters pet-flaska och bestå av… ja vadå?
Jag vädjar nu till alla Jäst i ditt liv-fanatiker att lösgöra sig från alla konventionella normer i alkoholdryckesdjungeln. Det hela är mycket enkelt. Ni skriver förslag på ingredienser i kommentatorsfältet. Kravet är att ni själva kan tänka er att äta ingrediensen fristående och att den inte innehåller konserveringsmedel. (Alltså, allt från purjolök till kanel.) Det här blir ert lilla barn, er sällskapshund, som ni däremot slipper gå ut med – för det gör jag.
måndag 9 februari 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
5 kommentarer:
Chili!!
De var de första som kom fram i skallen.
Älggräs! Smaskens
Farmors allehanda röror kanske vore nått att spinna vidare på?! Fast å andra sidan kanske de jäser på rätt bra av sig själva? Men annars, de här smakessenserna som man tillsätter i kolsyrat vatten? Fast de kanske innhåller konserveringsmedel?
koda men det är som grädde.. vispar du för länge blir det ju smör.. och lagrar du koda-vin för länge blir det "Pinus succinifera".. bärnsten..
ananasvin :D
bananvin
eller vaför inte tårta? :D det e gott att äta ju ;)
Skicka en kommentar