måndag 9 februari 2009

Fyll mig med (o)möjliga ingredienser

Att vara jäsningsfri i sex dagar börjar framkalla vissa olustighetskänslor i mig. Det taktfasta ploppandet i jäsröret förmedlar, som tidigare sagts, en gemytlig och levande känsla i hela lägenheten. Jag låter det vara osagt om detta är argumentet till att många låter livsmedel mögla i kylskåpet och odlar svamp mellan tårna, men levande skapelser som exempelvis en jäsande vinsats skänker definitivt ett visst lugn och en konstant känsla av sällskap. Därför kommer jag snart dra i gång tre satser: blåbär/lime, hallon/persika och slutligen en mer experimentell variant. Den sistnämna kommer att bo i en 1,5 liters pet-flaska och bestå av… ja vadå?

Jag vädjar nu till alla Jäst i ditt liv-fanatiker att lösgöra sig från alla konventionella normer i alkoholdryckesdjungeln. Det hela är mycket enkelt. Ni skriver förslag på ingredienser i kommentatorsfältet. Kravet är att ni själva kan tänka er att äta ingrediensen fristående och att den inte innehåller konserveringsmedel. (Alltså, allt från purjolök till kanel.) Det här blir ert lilla barn, er sällskapshund, som ni däremot slipper gå ut med – för det gör jag.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Chili!!
De var de första som kom fram i skallen.

Anonym sa...

Älggräs! Smaskens

Anonym sa...

Farmors allehanda röror kanske vore nått att spinna vidare på?! Fast å andra sidan kanske de jäser på rätt bra av sig själva? Men annars, de här smakessenserna som man tillsätter i kolsyrat vatten? Fast de kanske innhåller konserveringsmedel?

Olle sa...

koda men det är som grädde.. vispar du för länge blir det ju smör.. och lagrar du koda-vin för länge blir det "Pinus succinifera".. bärnsten..

Anonym sa...

ananasvin :D
bananvin
eller vaför inte tårta? :D det e gott att äta ju ;)