
Jag började i rädsla för ingrodda kaffepartiklar att diska perkolatorns alla delar ingående. Efter det stod jag med dessa förutsättningar.
Sedan krossades nudlarna för att få plats i korgen. Jag upptäckte dock att en större perkolator vore önskvärt då endast halva påsens innehåll fick plats.

Val av vattennivå i perkolatorn är ett kritiskt moment. För lite vatten och nudlarna blir inte tillräckligt mjuka, och för mycket vatten innebär alltför lång tid för den otålige studenten. Valet blev något av en kompromiss, det vill säga fyra koppar och tillika ¾ av maskinens kapacitet. I sann vetenskaplig tradition mättes också tiden.

Och minsann, resultatet är förvånansvärt bra. Den som önskar snåla på disken kan med fördel använda perkolatorns pinne och korg som matkärl, och därefter stolt mingla omkring i köket. Tillredningstiden uppgick till ungefär 8 minuter och nudlarna blev i stort sett genomkokta, förutom några enstaka på toppen av korgen.

En utförligare instruktion, tillsammans med recensioner av marknadens alla nudelsorter, kommer att publiceras i nästa nummer av Råd & Rön.
3 kommentarer:
Hahaha. Jäst i ditt liv har alltid varit underhållande, men nu kan vi alltså även skriva "banbrytande" på listan. Det är inget dåligt värv, att ha förändrat världen med sin sömniga studentblogg. Var stolt!
Briljant helt enkelt!
Tack!
/Rakryggad men lite generad bloggare
Skicka en kommentar