Min ambition är att alltid ligga i fronten för jäsbara alternativ. Jag vill tillhöra hembryggarnas avantgarde, och bana väg för framtidens alkoholhaltiga skapelser. Imorgon planerar jag att påbörja mitt ingefärsvin, som enligt ryktet passar bra att dricka uppvärmd i det stundande vintermörkret. Trots allt känns ingefärsvin ganska så ”mainstream”. Jag vill jäsa det ojäsbara. Så varsågoda. Fyll mig med jäsbara förslag. Regeln är enkel; inget konserveringsmedel.
Tyvärr känner jag mig redan underlägsen koreanerna. Efter lite envist googlande gjorde jag denna häpnadsväckande upptäckt:
Citat från http://www.seoulsearching.com/Oct3.html : ”Wine made out of dog body parts.”
Vad ska jag kontra med?
7 kommentarer:
blir nog svårt att knäcka koreanerna..hoppas du inte ens försöker, tokfan! på tal om annat så har jag skaffat ny blogg, blev less på allt tjat från diverse fans och tog saken i egna händer! vi ses på bloggtoppen?
såja, nu har du adressen också. see ya in cyberspace!
hm... norrländskvin..? snus, torrkött, hjortron, älgfekalier?
Går nog att exportera dyrt... Både tobaksskatt och alkoholskatt dock.
God afton! Har med min landsman (skåning) hållt på och pimplat bult hela kvällen. Då slog det oss att man skulle kunnan jäsa sweet-chilisås utblandat med vatten till lagom mängd. Just den flaskan som vi tittade på (ICAs egen) hade inga konserveringsmedel som skulle förhindra våra kära mikroorganismers verksamhet. Som sagt, vin/alkoholhaltig vätska med smak av vitlök och chili - kan det bli bättre? Puss och Kram från Ronny o Ralf
Försök jäs tårta. Gärna choklad :)
Ei Henrik!
Skicka en kommentar