tisdag 2 juni 2009

Twist ’n Stout?

För några dagar sedan kom Niklas på den briljanta idén att brygga vin av isglass. Som nalkande förvärvsarbetare erbjöd han sig att sponsra högriskprojektet med några glassar av märket Twister. (Den särklass godaste varianten enligt konnässören själv.) Avsaknaden av konserveringsmedel borgar för att en jäsningsprocess i alla fall torde vara möjlig, och att glaset så småningom kommer att fyllas med en svalkande och grön-rosa aperitif.

Frågan är hur hög alkoholhalt man bör sikta på. En tyngre variant med 12-13 % eller en något mer sommarvänlig och lättdrucken historia på ca 6-7 %?

5 kommentarer:

Gustaf sa...

Jag skulle säga 6-7%... såväl sommar- som barnvänligt på det sättet.

Niklas sa...

Jag gillar starka grejer, massor av socker och jäst ska det vara! :)

Anton sa...

Haha.. Starka grejer beställda! Jag är rädd att vi får lyssna på initiativtagaren till projektet.

Madelene sa...

Skulle nog föredra det barnvänliga alternativet.

Anton sa...

Hmm... Många bud. Kanske får göra en liten kompromiss.