torsdag 20 maj 2010

Blått en dag

Blåbärsvinet puttar på förvånansvärt bra och är i dagsläget nästintill färdigjäst. Efter sporadiska provsmakningar kan jag meddela att årets variant erbjuder en somrig bouquet som i sina bästa stunder påminner om ett konsumentvänligt rosévin. I sina sämre ögonblick luktar det Obbola, är obalanserat och grimaserande surt.

För er med notorisk anteckningsiver kommer här en pliktskyldig redogörelse för vad jag gjort sedan sist. De första sex dagarna rörde jag ner bärmoset ungefär tre gånger dagligen, i syfte att laka ut all möjlig smak. Den sjunde dagen fiskade jag upp bärslamsorna med en hålslev, och tillsatte därefter resterande socker(lag). På något jävla sätt lyckades jag underdosera sockermängden, och kommer därför inte att spränga 11-procentgränsen. Vinet lämpar sig därför inte för långvarig lagring, varför jag ideligen måste umgås med denna skapelse hela sommaren.

4 kommentarer:

Gustaf sa...

Nåväl - visst finns det väl sämre radarpar till sommaren, än en man och hans blåbärsvin!

Är du, för övrigt, klar nu Anton? Med skolan alltså? Eller har du två terminer AOU kvar?

Anton sa...

Jag har två terminer kvar, AUO 2 och 3 om jag förstått det rätt. Får nog klara mig utan studiemedel. Det verkar som om CSN inte stödjer mitt rekordförsök i universitetsstudier.

Sofie sa...

Såklart du kan få hjälp att umgås med detta vin (förutsatt att det har en bra dag). *sorry Obbola men i sanningens namn...det är bara så*

Anton sa...

Det låter bra det Sofie.